Så blir språkresan billigare

hawaiiAtt åka på språkresa kan kosta en hel del, i alla fall om de längre varianterna väljs. Men det går att hålla ner kostnaden genom att tänka på följande:

Erbjudanden

Det brukar finnas ”boka-tidigt-rabatter” eller grupprabatter hos många företag. Är man ute i god tid kan man vänta in ett bra erbjudande och på så vis tjäna flera tusen.

Åka flera

Även om kostnaden som betalas till själva resebolaget är densamma är det alltid billigare att åka två. Man kan dela på levnadskostnaderna i landet och bo tillsammans vid längre utflykter.

Sponsring

Att tex åka på en språkresa till Hawaii och USA är både häftigt, roligt och utbildande. Det är självklart att det lockar både unga och gamla. Men det lockar även företagen. Att ha personal som är duktig i språk är en konkurrensfördel och att ha några som kan språket flytande är näst intill ett måste för de som genomför handel med utlandet. De som vill åka på en språkresa kan därför höra med det företag de jobbar på om resan kan helt eller delvis betalas. Egenföretagare kan med fördel åka på dessa resor eftersom de klassas som utbildning och därmed oftast är avdragsgillt.

Sök efter länder som är billiga att leva i

Det finns vissa länder där det alltid är väldigt billigt att äta och bo i. En del östeuropeiska länder men även de flesta i Asien. När svenska kronan är stark ser många fördelen med att åka till USA också då både resan och omkostnaderna där blir lägre än vanligt.

Jobba och plugga

En del företag erbjuder ”jobbresor”. Deltagarna får då åka till ett engelsktalande land och lära sig språket men samtidigt får de möjlighet att praktisera språket på en arbetsplats. En del av resan består nämligen av arbete vilket även ger en viss lön. Det är inte högavlönat men gör att kostnaden för resan blir betydligt lägre. Detta ger inte bara en språkkunskap utan även en värdefull merit som är bra att ha med på sitt CV.

21 Apr 2013