Tänk nytt – tänk LED

Nu när det inte längre går att gå till butiken och köpa en ny glödlampa när den gamla slocknar, är det många som tycker att det har blivit svårt att veta vad man ska köpa istället.De alternativ som för bara något år sedan var det enda man kunde hitta i vanliga butiker; lysrörslampan eller lågenergilampan, är inte det önskade alternativet för många, eftersom många av dessa lampor uppfattas som kalla, och dessutom är det många av dem som har en irriterande lång uppstartstid.

Halogenlampor finns i vanliga utföranden, men nu har det också kommit en ny sorts belysning på marknaden, som klart kan konkurrera med både halogenlampor och vanliga glödlampor. Ledbelysning är visserligen inte en ny företeelse i sig, men utvecklingen av denna teknik har gått fort de senaste åren, och nu finns det ledlampor för de flesta ändamål.

Efter att tidigare ha funnits i belysningar med ganska svag ljusstyrka, och ofta med ganska kalla ljusfärger, finns det nu varmt vita ledlampor som kan användas i dina vanliga armaturer.

Om du byter till en ledlampa kommer du att tjäna in inköpspriset på kort tid, eftersom dessa lampor är mycket energieffektiva, och det kommer att märkas på din elräkning. Ledlampor har också en mycket längre livstid än de vanliga glödlamporna, och du behöver inte byta lampor lika ofta. Faktum är att en ledlampa kan ha en livstid som motsvarar 13 års användande, om du låter den lysa 10 timmar per dygn.

Du kan också ljussätta ditt hem på ett helt annat sätt om du använder ledbelysning. Dessa lysdioder kan användas på massor av olika sätt, och det är egentligen bara din egen kreativitet och fantasi som sätter gränsen. Det är inte utan anledning som ledbelysning är alla inredares önskedröm. Du har kanske sett i TV’s inredningsprogram och i allehanda inredningstidningar, hur man numera ljussätter för att skapa effekter och för att framhäva detaljer i rummet. Ljus är inte längre bara till för att du ska se att läsa, laga mat eller städa, utan ljuset kan också användas som en del av inredningen. Med lysdioder kan du placera ljus där du annars inte skulle drömma om att sätta en lampa, och det finns också många smarta lösningar med inbyggda lysdioder, för många olika sammanhang. Skapa ett personligt och inbjudande hem genom att använda dig av ledbelysning. Och om du inte har tillräckligt med fantasi och uppfinningsrikedom för att komma på egna lösningar, kan du låta dig inspireras av inredare och designers som visar sina exempel i tidningar och på TV.

27 Nov 2013